Thursday 25 January 2018

„Магьосникът от Землемория“ - ревю от Мариана

Книга: "Магьосникът от Землемория"
Автор: Урсула Ле Гуин
Издателство: "Георги Бакалов" - Варна 
Година на издаване на български: 1984
Представя: Мариана
   
Спрях се на „Магьосникът от Землемория“, защото  попаднах на класация в нета, в която книгата беше в първата тройка на най-добрите фентъзи поредици. Разгръщайки страниците,  се почувствах така, сякаш съм дете и някой ми чете приказка.

Но това е приказна история само на пръв поглед. Всъщност е разказ за вечната битка между доброто и злото,  в който доброто трябва да победи, за да не потъне човечеството в мрака на злото. Една цветна и увлекателна история за духовното израстване, до което достигаме след много загубени битки, за да спечелим войната – онази със собствените ни слабости.

Остана ми този цитат: „С нарастването на истинската сила на един човек и с разширяването на познанието му, пътят пред него се стеснява и той започва да върши само и единствено това, което трябва, без да избира.“

Тази книга е едно обещаващо начало за дълга поредица от увлекателни истории, изпълнени с тайнства. Истории от света на магията, в който ще попаднем, за да осъзнаем, че каквото и да ни сполети, с когото и да ни срещне съдбата, човешките възможности са неограничени тогава, когато онова, което ни води, е доброто във всичите му измерения.


No comments:

Post a Comment